İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
Şeffaf Plak

Şeffaf Plak

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır. Şeffaf plak ile dişlerin etrafını sararak dişlere hareket sağlayan ve ısıyla şekil verilen plastik plak sistemidir. Şeffaf Plak tedavisi; metal veya porselen braketler ve bunlara uygulanan teller ve elastiklerden farklı bir tedavi yöntemidir.

Şeffaf Plak tedavisinde çapraşık dişler dışarıdan fark edilmeyen şeffaf aygıtlar aracılığıyla düzelebilmektedir. Aygıtların yüzeyi son derecede parlak olduğu için hastaların dudaklarına rahatsızlık vermemekte ve estetik görünüm bozulmadan tedavi süreci devam etmektedir.

Ortodonti pratiğinde şeffaf plaklar 20 yılı aşkın süredir, literatür destekli olarak efektif kullanılabilen ve başarılı sonuçları olan bir tedavi yöntemidir. Bu sistem hasta tarafından takıp çıkarılabilen plastik şeffaf bir materyal yardımı ile dişlere hafif basınç uygulanarak, doğru ve hızlı bir şekilde istenilen ideal pozisyona getirilmesini sağlar. Tedavi sürecinde hekim tarafından planlanan evreler, şeffaf plaklar aracılığıyla ağız içerisinde uygulanmaktadır. Hastaların tedavi aşamalarını ve tedavi sonunda dişlerindeki düzeltimi üç boyutlu görüntüler aracılığıyla görebilmesi mümkündür.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hastalardan üç boyutlu dijital tarayıcılar veya silikon ölçü materyalleri ile ölçü alınır ve dijital ortamda diş hareketlerinin simülasyonu ve ayarlamaları hekim kontrolünde tasarlanarak, onay sonrası plaklar hazırlanır. Dişlerin düzelmiş hali tedavinin başlangıcında, sanal ortamda görsel olarak hastaları bilgilendirmek amacıyla sunulur. Şeffaf Plak tedavisi Ortodonti uzmanları tarafından yapılmalıdır. Her bir şeffaf plak hekimin belirleyeceği süreye göre 1 hafta veya 10 gün takılarak bir sonraki plağa geçilmelidir. Bu durum şeffaf plağın renklenmesini önlemekte ve hijyenik bir ağız ortamı sunmaktadır. 

Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nedir?

Şeffaf plak tedavisinin en büyük avantajının kişinin kendisinin çıkarıp takabildiği apareyler, şeffaf olmalarından ötürü sık tercih edilen estetik bir tedavi yöntemidir. Şeffaf apareylerin çıkarılıp takılabilmesi kişinin kontrolünde olduğundan kullanım sürelerine çok dikkat edilmelidir. Şeffaf Plak tedavisinin sağladığı bir diğer avantaj ise hastaların dilediği yiyecekleri tüketebilmesidir. Klasik yöntem olan tel tedavisinde hastalar arzu ettikleri bazı yiyecekleri tüketememekte, bazı yiyecekleri de zorlukla yiyebilmektedir. Şeffaf plaklar; takılıp çıkarılabilir oldukları için yemek esnasında sorun yaşanmaz ve yemek sonrası dişlerin temizlenmesi açısından daha kolaydır.

Rutin ortodontik tedaviler sırasında yasaklı sert yiyecekler şeffaf plak tedavisi sürecinde rahatlıkla tüketilebilmektedir.  Rahat, gözle görünmeyen bir tedavi imkânı verir. Ağızda bulunduğu süreçte konuşma ve telaffuzda sorun yaşanması nadirdir. Rutin ortodontik tedaviden farklı olarak 8 haftada 1 hastaların görülmesi uygundur daha az sayıda ve daha kısa süren ara kontroller gerektirir. Bu nedenle özellikle uzakta veya yurtdışında ikamet eden hastalar tarafından da tercih edilebilmektedir.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Şeffaf aparey tedavi yöntemi herkes için uygun olmayabilir. Şeffaf apareyler ile diş çapraşıklığı tedavisi için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için ortodonti uzmanı tarafından muayene olmalısınız.

Şeffaf Plak Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Şeffaf aparey kullanım süresi kişiden kişiye değişim göstermektedir. Şeffaf plaklar hastaların günlük yaşamını olumsuz etkilemezler. Kullanımı kolay, temizliği ve takıp çıkarılması basittir. Plakların yapımında yumuşak malzeme kullanılır ve metal içermediği için diş ile diş etlerinde rahatsızlık yaratmaz. Tüm yaş grupları için uygulanabilen bir ortodontik tedavidir.

Şeffaf Plak Tedavi Fiyatları

Şeffaf plak tedavi fiyatları; diş hekiminin yapacağı teşhis ve tedavi planlaması ile belirlenir. Ek olarak şeffaf plak tedavisi kişiye özeldir.

Şeffaf plak tedavi fiyatları: tek çene, alt-üst çene, diş ve çene yapısı, kullanılacak plak sayısı, tedavi sırasında kullanılan ekipmanlara ve ilave tedavilere ihtiyaç olup olmadığına göre belirlenmektedir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

İmplant Tedavisi

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Fluroid Uygulaması

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu