İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
Fluroid Uygulaması

Fluroid Uygulaması

Fluroid Uygulaması Nedir?

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Fluroid Uygulaması Nasıl Yapılır?

Vernik uygulaması, profesyonel diş temizliği sonrası dişlerin hava spreyi yardımı ile kurutulup, bir fırça yardımı ile dişlere tek tek fluorid sürülmesi şeklinde yapılır.

Fluorid jel uygulamasında ise, çocuğun diş kavsinin büyüklüğüne uygun bir kaşık yardımı ile 4 dakika süre ile jel uygulanır. Bu esnada çocuğun dik oturması ve bir tükürük emici yardımı ile ağzında biriken sıvının alınması önemlidir.

Fluroid Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Fluorid uygulaması antibakteriyel özelliğe sahiptir, plak içindeki mikroorganizmaların asit üretme kapasitesini azaltır ve diş minesini güçlendirerek çürüğe karşı direnci arttırır.

Fluroid Uygulaması Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Fluorid uygulaması çocuğun çürük risk seviyesine göre 3 ayda bir, 4 ayda bir ya da 6 ayda bir uygulanmalıdır. 

Çocuğumun Fluroid Uygulamasına İhtiyacı Olduğunu Nasıl Anlarım?

16 yaş altında çürük dişi olan ya da dolgu yapılmış diş/dişleri bulunan çocuklarda fluorid uygulamasının yapılması önemlidir. Ayrıca ebeveynlerinde ya da kardeşlerinde çürük gözlenen, düzenli diş fırçalama alışkanlığı olmayan (her sabah ve akşam), ara öğünlerde sık sık un ve şekerli gıda atıştıran ve/veya gece geç saatlerde/yatmadan hemen önce atıştıran çocukların fluorid uygulamasına ihtiyacı olduğu söylenebilir.

Fluroid Uygulaması Zararlı Mıdır?

Fluorid yutulmadığı takdirde zararlı değildir. Dişler için koruyucu önlem olarak güvenilir bir şekilde kullanılabilir. 

Fluroid Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Fluroid uygulaması tek seansta yapılabilmektedir.

Fluroid Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fluorid uygulaması sonrası çocuğun 1 saat süre ile yemek yememesi, su içmemesi ve 3-4 saat süre ile de sert gıdalar tüketmemesi önerilir. Eğer fluorid uygulaması tok karnına akşam saatlerinde yapıldı ise ve çocuk sonrasında yatana dek hiçbir şey yemez, su dışında bir şey içmez ise, ağızda daha uzun süre fluorid kalması için sadece o gün için çocuğun dişlerini fırçalamadan yatması önerilebilir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

İmplant Tedavisi

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Şeffaf Plak

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu