İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi

İmplant Nedir?

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir. Dokuya uyumlu bir materyal olan titanyumdan yapılan implantlar, doğal dişlere en iyi alternatif olduğu için günümüzde en çok tercih edilen tedavi yöntemidir.

İmplant Uygulamasının Amacı Nedir?

Diş kayıpları sonucunda meydana gelen kemik erimeleri, çene kemiğinin seviyesinin ve hacminin azalmasına sebep olmaktadır. Dental implantların yerleştirilmesi kemik kaybını önler ve stabilize eder. İmplantlar bireylerin çiğneme, gülümseme, konuşma gibi fonksiyonların yerine getirilmesinde doğal dişlere yakın fonksiyona sahiptirler. Bu işlevsellik bireylere sosyal, psikolojik ve fiziksel rahatlık sağlar.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi; büyüme ve gelişimini tamamlamış, ciddi hastalık sorunu olmayan ve yeterli kemik dokusu olan her hastaya yapılabilir.

İmplant Tedavisinin Avantajları Nedir?

  • Hareketli protez kullanımı zorunluluğu ortadan kaldırarak daha estetik bir görüntü elde edilmesine yardımcı olur.
  • Ağız içerisinde hiç dişi bulunmayan kişilerde bile sabit protez kullanma şansını ortaya çıkarır.
  • Yeterli kemik desteği olmadığı için oynayan hareketli protezlerde, implant tedavisi uygulanarak gerekli tutuculuk özelliği sağlanabilir.
  • Total ve Hareketli protez kullanan hastalarda oluşan mide bulantısını ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Yapılan implant sayesinde daha iyi bir çiğneme fonksiyonu ve buna bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme sağlanır.
  • Kişi özgüvenini geri kazanır.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant iki aşamada gerçekleştirilen bir tedavidir. İlk aşama implantın yerleştirilmesi, ikinci aşama implant üstü protezin yapılmasıdır. İmplantların çene kemiği ile tam birleşmesini sağlamak amacıyla operasyondan sonra 3-6 aylık bekleme süresi vardır. Bu süre özellikli durumlarda daha da uzayabilir. Bekleme süresi içerisinde klinik vakanın özelliğine göre ve hekimin uygun göreceği kısa süre içerisinde bireylere geçici protezler takılarak kişinin dişsiz kalması önlenir.

İmplant Tedavisinin Mümkün Olmadığı Durumlar Nelerdir?

  • İleri derecede kemik erimesi olan kişilere,
  • Önemli kalp rahatsızlıkları olan kişilere,
  • Kan pıhtılaşma problemi olan kişilere,
  • Romatizmal hastalıkları olan kişilere,
  • Diyabet (şeker hastalığı) seviyesi yüksek ya da düzensiz olan kişilere,
  • Çenedeki kemik yapısı yetersiz ya da uygun olmayan kişilere implant tedavisi uygulanamayabilir.

İmplant Uygulaması Öncesi İhtiyaç Duyulabilecek Kemik Geliştirme Tedavileri Nelerdir?

İmplant işlemine başlanmadan önce yapılan kontrollerde kemik yapısı implant işlemi için uygun olmayan bireylerin tedavileri alveolar ogmentasyonlar (kemik miktarını arttıracak işlemler) ile desteklenerek, bireyin kemik yapısı implant işlemine uygun hale getirilir. Alveolar Ogmentasyonların içinde Sinus Lifting, Otojen Blok Greft Uygulaması, Greft Membran Uygulaması gibi işlemler yer almaktadır.

İmplant Tedavisinin Aşamaları Nedir?

  • Muayene ve Planlama

İmplant multidisipliner bir yaklaşımla yapılır. İmplantı çene kemiği içine yerleştirecek cerrah veya diş hekimi uzmanı ile implant üstü protezi yapacak protez uzmanı birlikte çalışırlar. İmplant ileri derecede kontrol edilemeyen diyabet gibi bazı sistemik hastalıkları olan kişilerin dışında herkese uygulanabilir. Muayene aşamasında detaylı bir ağız içi muayene ile diş etleri, alt ve üst çenenin ve dişlerin birbirleriyle ilişkileri gibi durumlar incelenir. Ölçü alınarak alçı modeller üzerinde de çalışırlar. Klasik radyografilerin yanı sıra komplike vakalarda üç boyutlu tomografi alınarak özel bir cihazda çenenin aynı ölçüde modeli elde edilerek implantların yerleştirileceği bölgeler en az hatayla planlanır. Planlama ve bu planlamanın sonrasında yapılacak tedavinin detayları hastalara ayrıntılı olarak anlatılır.

  • İmplantın Yerleştirilmesi

İyi bir implant tedavisi için doğru bir planlama çok önemlidir. Planlama sonrasında yapılacak operasyonun da yeterli ekipman ve deneyimli bir ekip tarafından yapılması kuşkusuz çok önemlidir. İmplantlar diğer diş tedavileri gibi lokal anestezi ile uygulanır. Fakat bazı vakalarda çene kemiğinin yeterli olmadığı ve greft dediğimiz doku ilavesinin gerekli olduğu uzun operasyonlarda veya aşırı stresli hastalarda genel anestezi veya sedasyon altında konforlu bir şekilde operasyon yapılır.

  • Protezlerin Yapılması

Ameliyattan sonra osseointegrasyon denilen implantın kemik yüzeyine bağlanması için bir süre beklenir. Bu süre kemiğin yapısına göre değişir. Bu süre tamamlandıktan sonra üst yapı yapılır. Operasyondan sonra protezler yapılıncaya kadar estetik ve fonksiyonun devamı için geçici protezler yapılır.

İleri Cerrahi Teknikleri İle İmplant

Ağız ve diş sağlığı merkezimizde ileri cerrahi teknikleri kullanılarak implant uygulamaları yapılabilmektedir. Zigomatik implant, üst çene kemiğine implant yapılamayacak olan hastalar için önerilen implant tekniğidir. All On Four implant, tam dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan implant tekniğidir.

ALL ON 4 UYGULAMASI

All On 4 uygulaması, tamamen dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir işlemdir. Bu teknik tüm dişlerini kaybeden veya çenelerin arka bölgelerinde kemik olmayan hastalara uygulanmaktadır. Kemik kaybı nedeniyle implant tedavisine uygun olmadığı belirtilen hastalar, bu teknik ile gülümseme ve çiğneme fonksiyonlarını geri kazanabilirler. Sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik yapısına sahip olan tam dişsiz hastalar, bu tekniği tercih edebilir.

All On 4 Uygulaması Nasıl Yapılır?

All On Four uygulamasında, tedavisi planlanan hastalara detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılması gerekmektedir. İmplantların; nereye ve ne şekilde yerleştireceğine karar vermek için merkezimizde panoramik radyografi ve tomografilerden yararlanıyoruz. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinde ölçümler yaparak hastaya özel bir planlama belirlenir.

4 implant çene kemiğine yerleştirilir ve o gün geçici diş protezi, dental implantlara sabitlenir. 3 ay beklendikten sonra kalıcı diş protezleri yapılır. All On Four, lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilen bir uygulamadır. Korku düzeyi yüksek olan hastalarda sedasyon ya da genel anestezi altında da yapılabilmektedir.

All On 4 Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Tam dişsiz hastalara aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapabilme imkânı sunar.

Kemik ilavesi gibi bir ileri cerrahi işlem uygulanmadığından operasyon daha kolaydır. 

Kullanılan implant sayısı azaldığı için ve ekstra cerrahi işlem gerektirmediğinden dolayı maliyeti daha da düşüktür. 

Hareketli diş protezi kullanamayan hastalar için uygundur. 

Hastanın damak kısmını kaplamadığı için kullanımı daha kolaydır. 

Aynı gün uygulanabilir olduğundan, şehir veya ülke dışında ikamet eden hastalar için uygundur. 

All On 4 tedaviniz için şimdi bir randevu planlayalım!

İmplant Tedavi Fiyatları

İmplant tedavileri; çene cerrahının muayenesi sonucu hastanın ağız içi durumu, kemik yeterliğinin olup olmaması, sinüslere olan yakınlık ve dişler arası mesafeye uygunluk gibi birden çok kriterlere göre belirlenir. İmplant tedavileri kişiye özel uygulanan bir tedavidir.

İmplant diş tedavi fiyatları: lazer implant uygulaması veya all on four implant uygulaması yöntemlerinden hangilerinin tercih edileceğine, kullanılan ekipmanlara, hastanın yaşına, ilave tedavilere ihtiyaç olup olmadığına, kullanılan implant diş markasına, tedavinin süresi ve planına göre belirlenmektedir.

İmplant tedavisi fiyatları yüksek gibi görünse de deneyimli bir uzman hekim tarafından uygulandığında başarılı bir tedavi uygulaması ve hastaların ağız diş ve bakımı ile implantlar çok uzun yıllar kullanılabilmektedir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Şeffaf Plak

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Fluroid Uygulaması

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu