İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (Çene) Cerrahi Nedir?

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ortognatik cerrahi ile hastalarda çiğneme, konuşma gibi fonksiyonların kazandırılması ve estetik görüntünün iyileştirilmesi amaçlanır. Ortognatik cerrahi işlemi ortodonti uzmanı ve çene cerrahisi uzmanı tarafından uygulanmalıdır. Ortognatik cerrahi halk arasından ‘’Çene cerrahisi’’ olarak da bilinmektedir.

Hangi Durumlarda Ortognatik Cerrahi Uygulanır?

Özellikle çenelerin birbiriyle uyumlu olmadığı aşağıdaki durumlarda uygulanır.

  • Çene çıkıklığı ve yamukluğu
  • Alt çenenin önde, geride, sağ veya sola doğru olması
  • Alt ve üst çenesinde normalin dışında kapanış olması
  • Çene ve diş yapısından kaynaklı yüz estetiğinin bozulmalar
  • Çiğneme ve konuşma fonksiyonlarında sorunlar olması

Ortognatik (Çene) Cerrahi Nasıl Uygulanır?

Ortognatik cerrahi için hastanın 18 yaşı geçmiş ve kemik gelişimini tamamlamış olması gereklidir. Ortognatik cerrahi öncesinde diş ve çene bozukluklarına sahip hastalar fotoğraflar, klinik muayene, panoramik röntgen, 3D bilgisayarlı tomografi, ağız içi model taramaları gibi aşamalardan geçtikten sonra dişlerin ameliyat sonrasında nasıl dizileceğine dair bir konumlama yapılır. Tedavi öncesi hasta ortodontik tedavi uygulanarak dişlerin konumları doğru kapanış sağlayacak şekilde düzeltilir. Dişlerin doğru konumlanmasının ardından cerrahi işlem ile çene doğru yere alınarak vidalar ve plaklarla çenenin sabitlenmesi sağlanır. Cerrahi işlemin ardından 6-12 ay kadar tedavinin son aşaması olan ortodontik tedaviye devam edilir. Ortognatik Cerrahi genel anestezi altında vakanın şiddetine göre tek çene veya çift çene olarak çene cerrahı ve ortodonti uzmanı tarafından uygulanır.

Ortognatik Cerrahi Yapılmasının Avantajları Nedir?

Hastanın kendi dişleri ile estetik ve fonksiyonel açıdan sorunları çözülerek kişinin psikolojik olarak da iyileşmesi sağlanır.  Doğru konumlanmış dişler ile simetrik bir görüntü sağlanır ve konuşma, çiğneme ve solunum fonksiyonlarında iyileşmeler ile kişinin yaşam kalitesi yükselir.

Ortognatik Tedavi Ne Kadar Sürer?

Bu tip tedavilerde süre ne kadar diş hareketi yapılacağına bağlıdır. Dişlerin konumları ne kadar normalden uzaksa tedavi süresi o kadar uzun olur. Ortalama tedavi süresi 1 ile 2 yıl arasında değişim göstermektedir. Cerrahi işlem 2-3 saat sürer ve ortalama 10 günlük sürede iyileşir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

İmplant Tedavisi

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Şeffaf Plak

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Fluroid Uygulaması

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu