İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır. İhtiyaç duyulan tüm durumlarda diş taşı temizliği yapılır. 

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Dişlerde diş taşlarının oluşması istenmeyen bir durumdur. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, plak oluşumunu ve dolayısıyla diş taşını önlemeye yardımcı olur. Diş taşı temizliğinde genellikle anesteziye ihtiyaç duyulmadan periodontal aletlerle diş taşları temizlenir. Bu aletler, dişlerin yüzeyindeki birikintileri alır ve sağlıklı formlarına kavuşmalarını sağlarlar.

Diş Taşı Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Düzenli periyotlarla yapılan diş taşı temizliği ile; diş çürükleri, diş hastalıkları, diş eti çekilmeleri, kemik iltihapları, ağızda oluşabilecek yaralar ve diş kayıplarının önüne geçilebilir. Diş taşı temizliği ile dişlerinizin sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Daha beyaz dişlere sahip olmak isterseniz, Diş Beyazlatma konulu blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Diş hekimi ziyaretlerinin sıklığı ise, kişinin ağız ve diş sağlığına bağlı olarak belirlenir. Hastanın diş eti hastalığı veya diş eti hastalığı riski varsa (örneğin, sigara kullanımı veya şeker hastalığı mevcutsa) altı ayda bir diş taşı temizliği yaptırılması önerilir. Öte yandan, plak (ve dolayısıyla diş taşı) oluşumuna yatkın olan kişiler diş temizliğine daha sık ihtiyaç duyabilir.

Diş Taşı Temizliğinde Ağrı Hissedilir Mi?

Diş taşı temizliği işlemleri sırasında genellikle ağrı hissedilmez. Ancak hastamızın bireysel olarak hassasiyeti mevcutsa lokal anestezilerden destek alabiliriz.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Diş taşı temizliği işleminden sonra yapılması gerekenler hem dişlere verilecek zararı önler hem de tekrar diş taşı oluşumunun önüne geçer.

  • Diş taşı temizliği işleminden sonra 2 saat boyunca herhangi bir gıda tüketilmemelidir.
  • İşlem sonrasında ortalama 24 saat boyunca çok soğuk veya sıcak gıdaların tüketilmemesine dikkat edilmelidir.
  • Diş taşı temizliğinden sonra diş temizliğine normal rutinde devam edilmeli; dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve diş ipi ile temizlenmelidir.
  • Diş taşı temizliğinden sonra sızıntı, hafif ağrı gibi durumlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda ağrı kesici kullanılabilir.

Diş Taşı Temizliği Fiyatları

Diş taşı temizliği fiyatları; hastaların diş problemlerine yönelik olarak diş hekiminin yapacağı teşhis ve tedavilere göre belirlenir.

Diş taşı temizliği fiyatları: diş çürükleri, ağız içinde yara, diş eti iltihapları gibi ilave tedavilere ihtiyaç olup olmadığına, tedavi yöntemlerinden hangisinin tercih edileceğine ve kullanılan ekipmanlara göre belirlenmektedir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

İmplant Tedavisi

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Şeffaf Plak

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Fluroid Uygulaması

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu